Marlous Nypels pianodocente en pianiste, Tilburg

Activiteiten

Eenmaal in de ban van het instrument is het hartstikke leuk om méér te doen dan pianoles alleen. Pianostudio Marlous Nypels organiseert in samenwerking met collega-muzikanten en leerlingen allerlei leuke, grensverleggende activiteiten. Geen van allen verplicht, maar wel heel erg leerzaam en gezellig.

Het leerlingenconcert

Aan het jaarlijks leerlingenconcert mag elke leerling deelnemen. Het is een uitstekende gelegenheid om bühne ervaring op te doen en om kennis te maken met andere leerlingen. Het leerlingenconcert wordt vaak gecombineerd met de voorspeeldagen van collega-muziekdocenten waar je muzikanten ontmoet die iets anders doen dan piano spelen, bijvoorbeeld viool spelen, zingen of dansen. De concertjes vinden plaats op diverse locaties, zoals bijvoorbeeld bij De Kunstbalie, De Foyer en De Concertzaal (Theaters Tilburg).

Pianospelen in een pianowinkel

Pianostudio Marlous Nypels organiseert elk jaar een pianotoernooi. Dan komt een groep pianisten bij elkaar in een pianozaak waar meerdere vleugels en piano's staan. Daar wordt in duo's en trio's door elkaar geoefend en her en der wat gebattled. Na een uurtje spelen zijn de vingers los is er een gezellige pauze waarna het iets serieuzer wordt. Elk groepje presenteert vervolgens zijn kunsten. Tijdens dit mini-concert vormen de deelnemers het enige publiek. Een leuke activiteit en tegelijk een prima oefening.

Piano-driedaagse

Elke twee jaar is er in de Rotterdamse Doelen een piano-driedaagse. Dit evenement staat geheel in het teken van de piano. Je kunt hier deelnemen aan workshops en ook is er het bekende 'vijf-minuten-festival', waarbij je gedurende vijf minuten mag spelen op de concertvleugel in de concertzaal van De Doelen. Zo, die durft! Zie www.pianodriedaagse.nl.

Concerten

Als pianolesser is het aardig om ter inspiratie regelmatig concerten bij te wonen. Marlous tipt je over de beste pianoconcerten. Als je wilt gaan, dan geef je dit door aan Marlous. Als het even kan maakt ze er een groepsuitje van.

Marlous Nypels, pianodocente en pianiste, Tilburg