Leerlingen en collega's vertellen

Cora Cruijssen, leerling

"Ik ben tien jaar geleden begonnen met pianoles bij Marlous. Ik had nog nooit piano gespeeld. Wat ik meteen fijn vond aan de lessen is dat je vanaf les 1 al iets kunt spelen. Doordat je meteen al muziek uit de piano haalt raak je gemotiveerd en enthousiast over het 'leren' en 'studeren'. Marlous benadert iedere leerling op zijn/haar eigen niveau. Er is ruimte voor eigen muziekinteresses en ze zorgt ervoor dat je de noodzakelijke vaardigheden studeert. Er is een goede balans en voldoende afwisseling wat de lessen leuk maakt. Inmiddels ben ik eraan toe om wat minder lessen te volgen en heb ik gekozen voor de Pianopas. Ik kan nu thuis bijvoorbeeld een aantal weken stukken instuderen op mijn eigen tempo en op de tijden die mij goed uitkomen. Wanneer iets me niet lukt kan ik dat tijdens een les met Marlous doornemen. Marlous is een erg leuke docente."

Kim Roosendaal, leerling/collega-docent/muzikant

"Toen ik er vijf jaar geleden als viooldocente voor koos om me op een eigen muziekpraktijk te storten was Marlous een voorbeeld voor mij. Haar praktijk bloeide al volop en zij ondernam hierin zaken waarvan ik inspiratie heb gekregen. Marlous en ik hebben daarna samen concerten georganiseerd. Ze is organisatorisch erg sterk en je kunt volledig op haar vertrouwen. Omdat het zo goed klikte heb ik pianoles bij haar genomen. Ze is erg duidelijk en het muzikale aspect is voor haar erg belangrijk tijdens de lessen. Uiteindelijk heb ik haar ook gevraagd om met haar leerlingen 'De Oosterse Prinses' mee te spelen in de concertzaal in Tilburg. Een groot project dat met klasse gespeeld is." www.waterviool.nl

Simon van 't Hoff, collega-docent/ muzikant

"Marlous is een frisse, vakkundige en gezellige docent. Je kunt diverse stijlen leren spelen, meedoen aan graadexamens, en ook organiseert ze vol enthousiasme diverse soorten leerlingenconcertjes en voorspeelmiddagen. Haar leslokaal bevat een mooie oude Bechstein vleugel en een tweede piano, dus samenspelen is geen enkel probleem. Het is erg prettig om in de stad zo'n fijne collega te hebben om, indien gewenst, mee samen te werken of leerlingen mee uit te wisselen. Dus hop! Maak een afspraak voor een gratis proefles!"

Marleen Spekschoor, leerling

"In mijn jeugd heb ik jarenlang pianoles gehad, maar sinds mijn studietijd heb ik vrijwel niet meer gespeeld. Tot ik werd gevraagd om een violist te begeleiden op de piano tijdens het afscheid van een zeer gewaardeerde collega. Dat ik dat niet alleen kon instuderen was me snel duidelijk en zo ben ik bij Marlous terechtgekomen. In een serie van vijf lessen (Pianopas op Maat) heeft ze me op een heel prettige manier begeleid om mijn weggezakte kennis en kunde weer te hervinden. En na vijf lessen kon ik het stuk spelen! De uitvoering was een groot succes en ik kan iedereen die pianoles wil volgen Marlous aanraden, want als ze mij na bijna twintig jaar niet meer spelen dit kan laten doen, kan ze iederéén leren piano spelen!"

Marc van Croimvoirt, leerling

"Mijn dochter Hieke was gegrepen door de piano. Nadat we zelf een piano hadden aangeschaft begon het ook bij mij te kriebelen. Als echte beginner startte ik met lessen bij Marlous. Sindsdien klinken dagelijks de heldere pianoklanken door onze huiskamer. De inspanning van het leren is voor mij echt ontspanning. Het is ontzettend leuk om elke week weer een klein stapje te zetten. Al doende leer ik speeltechnieken, noten, akkoorden, muzieksleutels, ritmes, structuren herkennen, componisten kennen, en hoe de piano werkt. Niet alles zoals uit het boekje, achter elkaar. Marlous improviseert en past de lessen aan aan mijn niveau. Ik bewonder Marlous om haar creativiteit en ik kijk elke week weer uit naar de volgende les."

Hieke (10), leerling

"Ik speel twee jaar piano bij Marlous. Ik heb een paar keer meegedaan met concertjes. Een keer met 'De Oosterse prinses' in de concertzaal in Tilburg. Over twee weken heb ik mijn eerste examen. Ik vind het erg leuk om piano te spelen. In de les vind ik het leuk om nieuwe liedjes te leren. Vooral om zelf bekende liedjes uit te zoeken. Later wil ik ook pianiste worden."

Paul van Gulick, componist/dirigent

"Ik ken Marlous als een betrokken en bekwame vakvrouw die haar zaakjes goed voor elkaar heeft. Met grote inzet en sociale betrokkenheid weet zij mensen te motiveren. Mede door haar innemende en vooral doortastende persoonlijkheid dwingt zij op natuurlijke wijze respect af bij eenieder die met haar samenwerkt. Marlous is al jarenlang als begeleidster van de koren die ik dirigeer mijn steun en toeverlaat. Ik heb bewondering voor de wijze waarop zij haar pianopraktijk heeft opgezet en onderhoudt. Mijn zoon heeft ook les bij haar gehad en was zeer te spreken over haar aanpak en werkwijze."
www.paulvangulick.com

Juul (8), leerling

"Ik ga over een paar weken van pianoles af, maar ik vond de lessen wel erg leuk. Ik heb dit jaar veel geleerd. En Marlous en ik hebben veel liedjes, die ik zelf heb verzonnen op een papiertje geschreven. Dat was erg leuk. Natuurlijk ga ik thuis nog wel piano spelen."

Geert Thijssen, leerling

"Ik speel pas piano en ik gebruik daarvoor de Pianopas. De pas is voor mij een toegangsbewijs tot de piano, op een moment dat het mij uitkomt. De aanwijzingen, de tips, het enthousiasme van Marlous en de lol die we samen hebben maakt het oefenen niet saai, vervelend of moeilijk, maar leuk en uitdagend. En dan word je ook nog gestimuleerd om samen te gaan spelen met andere leerlingen. Zo speel ik regelmatig samen met Willy de Lange. Samen achter de piano om met vier handen echt muziek te maken. Geweldig om te merken dat je van wat noten op papier al een echt muziekstuk kunt maken."

Willy de Lange, leerling

"Geert Thijssen en ik spelen nu ongeveer 1 jaar af en toe samen, ongeveer 1x per 6 à 8 weken. Soms lopen we vast en dan is een duoles bij Marlous een hart onder de riem. Zij komt met nieuwe 'quatre mains' en heeft ideeën over wat en hoe we kunnen studeren. Naast individuele lessen zijn de duolessen een stimulerende oppepper."


agenda